Rektorns blogg om livet

En blogg som handlar om mig C. Rektor till yrket men det är bara en liten del av mig. Jag är också mamma, mormor och fd fru. Medberoende till en alkoholist, min fd man. Livsnjutare, tänkare och ytlig, och en massa andra saker som kommer att visa sig i de olika inläggen. Detta är helt enkelt ännu en vardagsblogg 😊

Påminnelse till mig själv! <3

Publicerad 2018-03-26 09:09:45 i Allmänt,

Från boken "En dag i taget i Al-anon"
Copyright Al-anon Family Group Headquarters, Inc 1994
 
26 mars
 
"Varför är det så svårt att följa Första Steget och erkänna att vi är maktlösa inför alkoholen? Vi har alla hört och deltagit i diskussioner om huruvida det handlar om "alkoholen" eller "alkoholisten". Vi har ingen makt över någondera. Ingen kan kontrollera de smygande effekter alkoholen har eller dess makt att förgöra det vackra och anständiga i livet. Ingen kan kontrollera alkoholistens tvång att dricka. Men vi äger en makt, given oss av Gud, och det är makten att förändra våra egna liv. Att acceptera betyder inte att ge upp i en förödmjukande situation. Det betyder att acceptera de verkliga omständigheterna i en situation och med utgångspunkt från dem besluta hur situationen ska hanteras.
 
Dagens påminnelse
Framsteg börjar när vi slutar försöka kontrollera det som inte går att kontrollera, och förändrar det vi kan och har rätt till. Om vi accepterar en situation fylld av förtvivlan och osäkerhet, är ansvaret för detta helt och hållet vårt eget. Vi kan göra något åt det!
 
"Att slåss mot det meningslösa är slöseri med energi. Gör något eller sluta reta dig."
 
Precis vad jag behövde läsa idag! Jag har gjort helt rätt val. Det går inte att leva lycklig med en alkoholist!
Alkoholism är ju en progressiv sjukdom så T har väl sjunkit ännu några pinnar ner på stegen. Jag "fick" inte den perfekta versionen av honom, den försvann nog redan i barndomen. Hans nya har fått en ännu sämre version, om han inte tagit tag i sitt missbruk..... Men varför skulle han ha gjort det nu??
 
Nu ska jag rycka upp mig och ha en bra dag! Önskar alla er detsamma! <3
 
Bildresultat för al-anon
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela